Wie ben ik…

Mijn naam is Monique Krekels

Opleiding, ervaring en achtergrond

Energetisch begeleider Light of Being

Na het afronden van mijn 6-jarige opleiding tot Energetisch Begeleider, gegeven door Anandajay, ben ik met mijn Bewustwordings Praktijk gestart omdat ik graag zou willen doorgeven wat mij daarin zo heeft aangeraakt. Het gewone van deze spirituele begeleiding heeft me altijd aangetrokken.

Voorafgaand aan deze opleiding volg ik al meer dan 15 jaar meditatie, yoga, healing en themadagen van de Light of Being. Na het volgen van een eerder therapietraject merkte ik namelijk dat ik wel inzichten had verkregen over mijn traumatische verleden maar ik voelde me als het ware ongevuld, dat gaf me een leeg en onbestemd gevoel. Door Light of Being yoga te beoefenen voelde ik me geleidelijk aan gevulder raken en wilde me daarom graag verdiepen in hetgeen Light of Being mij kon brengen. Daaruit volgde mijn opleiding tot Energetisch Begeleiden.

Individuele gesprekken met- en de opleidingen van Anandajay, mijn leraar, hebben mij een fijnere kwaliteit van leven gebracht.
Anandajay begeleidt op een humanistische, realistische, spirituele wijze zodanig dat je meer contact maakt met je eigen grond, je ziel, je thuis. De begeleiding heeft te maken met het ontvankelijk maken voor je eigen diepgang. Ik heb me gezien en erkend gevoeld door hem, waardoor ik me kon openen voor mijn eigen bewustwordingsproces. De liefde voor de mens en de wereld is hierbij altijd voelbaar en daarom zou ik dit graag ook in mijn begeleiding door willen geven.

trainer en Founder Clowns for Life

Eerder in mijn leven, na het zien van een uitzending over Roemeense weeskinderen in nood, werd ik diep geraakt en voelde dat ik graag wat wilde betekenen voor deze kinderen. Waarschijnlijk omdat ik zelf als kind niet helemaal tot mijn recht ben gekomen.
Daarom heb ik een stichting opgericht, Clowns for Life, waardoor ik deze kinderen jarenlang een moment van vreugde en liefdevol contact heb mogen brengen. De verzorgenden, psychologen en managers van deze weeshuizen zagen wat er mogelijk was met hun kinderen op gebied van aanraking, contact en plezier en wilden graag bewustzijnstrainingen hebben. Dit om op een humanere, liefdevolle manier contact te maken met de weeskinderen die ze onder hun hoede hebben. Hiervoor hebben we de trainingen Contact and Joy ontwikkeld en jarenlang aan deze instellingen gegeven. Later op verzoek van de Roemeense Kinderbescherming ook aan hun personeel en pleegouders deze trainingen gegeven.
Mocht je nog wat meer willen lezen over deze Stichting dan kun je dat vinden door op bovenstaande link te klikken.

CliniClowns

Tijdens mijn laatste jaren van de middelbare schooltijd, na een moeizame jeugd, waarin mijn angst en eenzaamheid een grote rol speelden, rijpte al het idee dat ik graag met kinderen wilde gaan werken die ook in moeilijke situaties zaten. Toch voelde ik me destijds niet aangetrokken tot de sociale academie en ben ik een zakelijke opleiding gaan doen.
Na het krijgen van mijn twee prachtige kinderen merkte ik dat het zakelijke leven niet meer bij mij aansloot en heb mijn verlangen gevolgd om CliniClown te worden. De eerste jaren heb ik op de kinderafdelingen gewerkt en later ook in instellingen voor jeugd met gedragsproblematiek.
Mijn droom is altijd geweest om ook voor volwassenen in moeilijke situaties iets te betekenen; daarom ben ik dan ook mensen met dementie in instellingen en volwassenen op de afdeling Neurologie in het ziekenhuis gaan bezoeken.

Het werken als Cliniclown, inmiddels 25 jaar, heeft me gerijpt om met moeilijke situaties om te gaan. Mensen krijgen soms slecht nieuws over henzelf of hun kinderen. Ook heb ik zieke kinderen thuis bezocht en op begrafenissen een klein moment van troost kunnen brengen.
Om mensen ook diepgaander en langer te kunnen begeleiden ben ik wat minder gaan werken bij de CliniClowns.

hiervoor

Voordat ik Cliniclown werd ben ik werkzaam geweest bij Hewlett Packard, Honeywell/Philips en Stryker Europe als serviceplanner en hoofd inkoop.

Het is voor mij belangrijk geweest om in het zakelijke leven altijd te blijven kijken naar het gezamenlijk belang.